We just completely updated our website. Let us know if you are encountering any issues.

Bidura Children’s Court (Metropolitan Remand Centre)

The Bidura Children’s Court is a multi-storey, white off-form concrete building. 
The building sits on a podium with two levels set below the ground. The upper levels step back from three of the site’s boundaries, further reducing the building’s mass and scale. Expressing each level are wide, cantilevered terraces edged with reinforced concrete balustrades and tubular railings. Juxtaposed against the floating horizontal terraces are several semi-cylindrical vertical elements that express stairwells.
The original scheme included landscaping in planter boxes around the edges of each terrace to further soften the building. From a distance, it would have been substantially clad in green, with an almost ‘Babylonic’ appearance. (Special thanks to Jenna Reed Burns)

Architects

Nearby

About the source: SOSBrutalism

SOSBrutalism is a platform for a campaign to 'save our beloved concrete monsters'. You can contribute to the content SOSBrutalism provides, on their website.

Leave a Reply